Jill Johnson | Biografi
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

BIOGRAFI

Hon är spännande, härlig och överraskande på samma gång – precis som livet självt!

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under de senaste åren verkligen satt countryn på den svenska musikkartan – både genom sina egna studioalbum, där hon samarbetat med flera av USA:s främsta låtskrivare inom genren, och hyllade konserthus- och sommarturnéer men självklart också med hjälp av den älskade SVT-serien Jills Veranda, Nashville.

Jill är en av våra mest mångfacetterade artister och även om hennes hjärta på många sätt klappar allra mest för countrymusiken, så hyser hon en kärlek och nyfikenhet för flera andra genrer och uttrycksformer och det har helt klart bidragit till att hon upplevt den mest succékantade och händelserika tiden i hennes karriär hittills!

Förutom släppen av egen musik och turnéer, har Jill även hunnit med tre säsonger av Jills veranda, tre säsonger med krogshow, en storbandsplatta, en duettplatta med Doug Seegers, spelningar i Europa, en säsong med kritikerrosade showen ”That’s Life” på The Theatre i Göteborg och en Sverigeturné med samma show nu i vinter.

Hon avslutar våren 2018 med att ta in ”That’s Life” på anrika China-teatern i Stockholm.

Under sommaren 2017 släpptes EP:n Rodeo som skall ses som en fortsättning till albumet ”For You I’ll Wait” från 2016. Singeln ’This Is Your Last Song’ är den sista låten Jill skrev till den person hon var då och som ett avstamp till vad som komma skall.

Samma år släpptes även julalbumet ”Christmas Island” signerat Anders Berglund. Ett album i storbandsformat med alla julens favoriter.

Vintern 2017 sändes tredje säsongen av Jills Veranda, Nashville med gäster som Ana Diaz, Lisa Nilsson, Dregen, Mia Skäringer, Erik Lundin och Maxida Märak.