Jill Johnson | Biografi
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

BIOGRAFI

Hon är spännande, härlig och överraskande på samma gång – precis som livet självt!

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under de senaste åren verkligen satt countryn på den svenska musikkartan – både genom sina egna studioalbum, där hon samarbetat med flera av USA:s främsta låtskrivare inom genren, och hyllade konserthus- och sommarturnéer men självklart också med hjälp av den älskade SVT-serien Jills Veranda, Nashville.

Jill är en av våra mest mångfacetterade artister och även om hennes hjärta på många sätt klappar allra mest för countrymusiken, så hyser hon en kärlek och nyfikenhet för flera andra genrer och uttrycksformer och det har helt klart bidragit till att hon upplevt den mest succékantade och händelserika tiden i hennes karriär hittills!

Förutom släppen av egen musik och turnéer, har Jill även hunnit med tre säsonger av Jills veranda, tre säsonger med krogshow, en storbandsplatta, en duettplatta med Doug Seegers, spelningar i Europa, en säsong med kritikerrosade showen ”That’s Life” på The Theatre i Göteborg och en i Stockholm samt en Sverigeturné med samma show.

Under 2018 åkte Jill ut på turné med showen That’s Life och avslutade sedan våren med att ta in den på anrika China-teatern i Stockholm, gjorde en sommarturné med sitt band, deltog i CMA Songwriter Series i Stockholm och Oslo, skrev ny musik i Nashville och avslutade året med turnén Christmas Island tillsammans med Anders Berglund & Sandviken Big Band.

8 februari släppte Jill singeln ”Is It Hard Being A Man?”, 8 mars släpptes uppföljande EP:n ”My Remedy” – Under våren besökte Jill 15 orter i Sverige med  ”My Remedy Tour”. Sommaren 2019 forsätter succén med ”My Remedy Summer Tour”