Jill Johnson | Biografi
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

[layerslider_vc id=”3″]

BIOGRAFI

Hon är spännande, härlig och överraskande på samma gång – precis som livet självt!

Kan man räknas som veteran när man är mitt i livet? Svar ja. Om man heter Jill Johnson och har turnerat sedan man var fjorton. I över trettio år har hon brunnit för musiken. Nu står hon mitt i livet och har aldrig känt sig mer närvarande, mer naken, äkta och nära sitt material.
Med tiden har Jill lärt sig att gräva djupt och inåt, hon hämtar inspiration till sina starka texter från händelser och erfarenheter utefter livets krokiga stigar. Hon skriver om det som händer här och nu och om allt det hon har omkring sig.

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under åren satt countrymusiken och Nashville på den svenska musikkartan – bland annat genom sina många studioalbum, där Jill har samarbetat med en mängd av USA:s mest framstående låtskrivare och artister inom genren, liksom med sina kritikerrosade och utsålda turnéer. Hennes egen framgångsrika och mycket populära SVT-serie ”Jills Veranda, Nashville”, vilken har fått flertalet prestigefyllda priser, har också bidragit till att sprida hennes kärlek och beundran för genren till TV-publiken.

Efter sina egna musiksläpp, rosade turnéer, och en sommar fylld av spelningar är Jill tillbaka med sin hyllade krogshow ”Simply the Best”, denna gång på Draken i Göteborg. Även om hennes hjärta på många sätt klappar allra mest för countrymusiken, hyser hon också kärlek och nyfikenhet för flera andra genrer och uttrycksformer.

 

Av denna anledning har Jill även hunnit med fem säsonger av hennes prisbelönta egna tv-program ”Jills Veranda Nashville”, tre säsonger krogshow, en storbandsplatta och otaliga samarbeten både i Sverige och internationellt. Hon har också mottagit en medalj av den svenske kungen för sina enastående insatser för den svenska musikindustrin.

”Jag känner mig rik”, konstaterar Jill Johnson i dag. ”Jag har byggt upp en rikedom av människor, idéer, erfarenhet, kärlek och musikskatter. Det känns som om jag har levt ett längre liv än många i min ålder. För mig har det aldrig handlat om att bli känd eller nå framgång. Allt jag har velat är att få ägna mig åt mitt stora kall i livet. Och det vill jag fortsätta med så länge jag kan. Nu ska jag bara försöka lära mig att sitta ner och njuta mellan varven. Helst på en veranda.”

 

2021 blev ett år med nya erfarenheter och upplevelser för Jill; hon kan idag titulera sig sommelier efter att i juni har klarat sin examen och under våren har det vita vinet i Nashville Stories-serien nått Systembolagets hyllor. Juni innebar mer goda nyheter då hon den 6 juni meddelades att hon av Kungahuset tilldelas medaljen Litteris Et Artibus för framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv, utdelningen sker den 20 oktober 2021. Något som Jill brinner lite extra för är hennes ambassadörskap för den viktiga organisationen Missing People som hon inledde ett samarbete med i början av året.
 
26 november släppte Jill sitt efterlängtade album “Dear Havanna”, det innehåller nyskrivet,  mycket personligt material och är producerat av Jill tillsammans med mångåriga samarbetspartnern Amir Aly, som också medverkar som upphovsman på några spår.
 
Det är fem år sedan hennes hyllade och emotionella album “For You I’ll Wait” och idag är Jill på en annan plats i livet. Med en av döttrarna på väg in i vuxenvärlden så förändras relationen – det som är så svårt att förbereda sig för. Hela albumet är ett brev till äldsta dottern Havanna, som möter Jill i en berörande duett i titelspåret. April 2023 begav sig Jill ut med sin trio på en omfattande Sverigeturné med namnet ”Havanna Tour”.
 

Jill fyller 50 år under 2023 firar det storslaget med en helt unik showupplevelse under våren i Stockholm och Göteborg. Showens namn ”Simply The Best” är precis så som vi ser Jill, en otroligt nyansrik och dedikerad artist med en helt fantastisk röst.

Hennes egen framgångsrika och mycket populära SVT-serie ”Jills Veranda, Nashville”, vilken har fått flertalet prestigefyllda priser, har också bidragit till att sprida hennes kärlek och beundran för genren. En genre som upplevt en renässans på senaste tiden med en stadigt växande publik! Jill Johnson bör upplevas live och längtar efter att möta sina hängivna fans igen under sommaren!