Jill Johnson | Biografi
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

BIOGRAFI

Hon är spännande, härlig och överraskande på samma gång – precis som livet självt!

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under åren satt countrymusik och Nashville på den svenska musikkartan – bland annat genom sina studioalbum, där Jill har samarbetat med en mängd av USA: s mest framstående låtskrivare och artister inom genren, liksom genom sina kritikerrosade och utsålda turnéer.

Jills egen framgångsrika och mycket populära SVT-serie ”Jills Veranda, Nashville”, vilken har fått flertalet prestigefyllda priser, har också bidragit till att sprida hennes kärlek och beundran för genren till TV-publiken.

Jill är en av våra mest mångfacetterade artister och även om hennes hjärta på många sätt klappar allra mest för countrymusiken, hyser hon också kärlek och nyfikenhet för flera andra genrer och uttrycksformer.

Förutom de egna musiksläppen och diverse turnéer, har Jill även hunnit med tre säsonger av Jills veranda, tre säsonger krogshow, en storbandsplatta, en duettplatta med Doug Seegers, spelningar i Europa, en säsong av den kritikerrosade showen ”That’s Life” på The Theatre i Göteborg och en i Stockholm samt en Sverigeturné med samma show.

Under 2018 åkte Jill ut på turné med showen That’s Life och avslutade sedan våren med att ta in den på anrika China-teatern i Stockholm. Därefter gjorde hon en sommarturné med sitt band, deltog i CMA Songwriter Series i Stockholm och Oslo, skrev ny musik i Nashville och avslutade året med turnén Christmas Island tillsammans med Anders Berglund & Sandviken Big Band.

Den 8 februari 2019 släppte Jill singeln ”Is It Hard Being A Man?”, den 8 mars släpptes uppföljande EP:n ”My Remedy” och under våren besökte Jill 15 orter i Sverige med  ”My Remedy Tour”. Sommaren 2019 fortsatte succén med ”My Remedy Summer Tour”. I slutet av oktober 2019  medverkade Jill i Så Mycket Bättre:s 10 års-jubileum säsong.

Jill startade 2020 med låtskrivarkollegan Liz Rose från Nashville, och duon gav sig tillsammans ut på en omfattande Sverigeturné. Därefter sändes en ny säsong av Jills Veranda i SVT 1 med gäster som Miriam Bryant och Mauro Scocco, nya singeln Miles of Blue där Jill sjunger tillsammans med Robin Stjernberg släpptes och Jill medverkade även i flera TV-framträdanden. Senaste låtsläppet i raden är When I Get Older, som kom ut i slutet av 2020.