Jill Johnson | Biografi
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

BIOGRAFI

Hon är spännande, härlig och överraskande på samma gång – precis som livet självt!

Kan man räknas som veteran när man är mitt i livet? Svar ja. Om man heter Jill Johnson och har turnerat sedan man var fjorton. I över trettio år har hon brunnit för musiken. Nu står hon mitt i livet och har aldrig känt sig mer närvarande, mer naken, äkta och nära sitt material.
Med tiden har Jill lärt sig att gräva djupt och inåt, hon hämtar inspiration till sina starka texter från händelser och erfarenheter utefter livets krokiga stigar. Hon skriver om det som händer här och nu och om allt det hon har omkring sig.

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under åren satt countrymusiken och Nashville på den svenska musikkartan – bland annat genom sina många studioalbum, där Jill har samarbetat med en mängd av USA:s mest framstående låtskrivare och artister inom genren, liksom med sina kritikerrosade och utsålda turnéer. Hennes egen framgångsrika och mycket populära SVT-serie ”Jills Veranda, Nashville”, vilken har fått flertalet prestigefyllda priser, har också bidragit till att sprida hennes kärlek och beundran för genren till TV-publiken.

Förutom de egna musiksläppen och diverse turnéer, har Jill även hunnit med fyra säsonger av Jills veranda, tre säsonger krogshow, en storbandsplatta och otaliga samarbeten både i Sverige och internationellt. För även om hennes hjärta på många sätt klappar allra mest för countrymusiken, hyser hon också kärlek och nyfikenhet för flera andra genrer och uttrycksformer.

”Jag känner mig rik”, konstaterar Jill Johnson i dag. ”Jag har byggt upp en rikedom av människor, idéer, erfarenhet, kärlek och musikskatter. Det känns som om jag har levt ett längre liv än många i min ålder. För mig har det aldrig handlat om att bli känd eller nå framgång. Allt jag har velat är att få ägna mig åt mitt stora kall i livet. Och det vill jag fortsätta med så länge jag kan. Nu ska jag bara försöka lära mig att sitta ner och njuta mellan varven. Helst på en veranda.”

 

2021 blir ett år med nya erfarenheter och upplevelser för Jill; hon kan idag titulera sig sommelier efter att i juni har klarat sin examen och under våren har det vita vinet i Nashville Stories-serien nått Systembolagets hyllor. I höst kommer det ny musik men redan i sommar släpps Jills tolkning av klassikern Rose Garden och hon åker ut på Sverigeturné. I våras medverkade Jill också i TV-serien ”Udda veckor” där hon gjorde rollen Camilla. Juni innebar mer goda nyheter då hon den 6 juni meddelades att hon av Kungahuset tilldelas medaljen Litteris Et Artibus för framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv, utdelningen sker den 20 oktober 2021. Något som Jill brinner lite extra för är hennes ambassadörskap för den viktiga organisationen Missing People som hon inledde ett samarbete med i början av året.