Jill Johnson – For You I’ll Wait | Jill Johnson
  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
2016-09-23

Jill Johnson – For You I’ll Wait

jill-johnson-for-you-i-ll-wait

Jill Johnson släpper sitt mest personliga album någonsin, ”For You I’ll Wait” och åker på Sverigeturné!

Det är fyra år sedan Jill Johnson släppte en skiva med egenskrivet material, och nu släpps äntligen det efterlängtade albumet “For You I’ll Wait”!

Albumet kom till efter en aprilvecka med låtskrivande i Nashville och Austin – en vecka då det fullkomligt flödade och musik skrevs dygnet runt. Resultatet hör vi idag, elva låtar som med sitt sköra sound och med de mycket personliga texterna visar vem Jill är idag.

“Det ska skava, det ska vara skört, det ska kännas! Det är något som blev ännu tydligare för mig efter mitt samarbete med Gabriel Kelley. Mötet med honom i Jills veranda i Nashville berörde mig djupt. Jag visste direkt att jag ville skapa musik med honom och tycker att han tog mig till ett mörkare, djupare sound men med mer hjärta,” berättar Jill.

På ”For You I’ll Wait” har Jill samarbetat med flera av USA:s absolut främsta låtskrivare, förutom Garbriel Kelley är givetvis Liz Rose med – en kär vän till Jill som är flerfaldigt Grammy- nominerad – och även bland annat prisbelönta Nathan ChapmanKate York och Lori McKenna.

“Det låter nästan dumt när man säger att man skriver så mycket musik på så kort tid, men det var verkligen det som hände. Jag öppnade upp, vi skrev dygnet runt och det gav det här resultatet. Jag var helt slut när jag kom hem men samtidigt var det helt fantastiskt”, berättar Jill.

Man kan på sätt och vis säga att temat för albumet är livet, kärleken och också om det vi alla egentligen vet; att man först och främst måste älska och respektera sig själv för att kunna älska och respektera andra.

Den här gången har Jill tagit på sig producentrollen och tillsammans med sin gode vän och mångåriga producent Amir Aly. Hela skivan är inspelad tillsammans med Jills musiker som har spelat med henne under flera år, detta bidrar till den självklara ljudbilden.

“Jag har alltid vetat hur jag vill låta på skiva, men har aldrig haft tålamodet till att producera min musik fullt ut. Med åren har mitt låtskrivande utvecklats, texterna har blivit mer personliga och med det har intresset växt för att vara med att skapa inramningen. I med att jag började spela gitarr för några år sen väcktes också ett nytt öra för vad andra spelar och hur kul det är att testa, vrida, klä av och på musiken olika kostymer. Amir Aly är den mest talangfulla producent jag arbetat med. Han är en fantastisk musiker, har den tekniska kunskapen och har med en ängels tålamod släppt in mig i processen och guidat mig i mitt sökande efter det perfekta soundet. Att producera den här skivan med Amir har inneburit oändligt många skratt, tårar och lärdom. Musik, när det är som roligast”, säger Jill.

“For You I’ll Wait” är också namnet på Jills riksomfattande höstturné som har premiär i Visby den 23 september!

”Jag ser oerhört mycket fram emot höstens turné, som blir den första på länge med helt nyskrivet material”, säger Jill. ”Jag älskar konserthusen som scen, de ger publiken möjligheten att lyssna och jag kommer dem nära,” avslutar Jill.

Spotify ››

Turné ››